V týdnu od 5. do 11. listopadu 2018 proběhne již jedenáctý ročník osvětové kampaně Týden rané péče®. Každoročně se do něj zapojují poskytovatelé sociální služby rané péče po celé České republice. Slogan „Na lidech záleží“ zdůrazňuje sounáležitost rodiny i nutnost mezioborové spolupráce při podpoře rodin, do kterých se narodilo dítě s postižením. Narození dítěte s vážným hendikepem je neočekávanou skutečností, která ovlivní celou rodinu i její okolí. Zasáhne do vnitřních vztahů rodiny, do kontaktů s vnějším světem i do finančního zázemí.

V rámci Týdne rané péče® chceme informovat laickou i odbornou veřejnost a možnostech podpory rodin dětí s postižením, posílit interdisciplinární spolupráci napříč příbuznými rezorty sociální práce, speciální pedagogiky a lékařství a také iniciovat diskusi o systému rané péče v České republice na úrovni krajských a ministerských úředníků.

Každý rok se do osvětové kampaně Týden rané péče® zapojují poskytovatelé sociální služby raná péče po celém území České republiky. V týdnu od 5. do 11. listopadu 2018 se může veřejnost účastnit mnoha akcí, dní otevřených dveří, diskuzí, kulatých stolů, charitativních koncertů, zážitkových seminářů, výstav a mnoha dalších.

Kampaň osvětového charakteru proběhne také v médiích. Veřejnost se dozví mnoho informací o potřebách rodin dětí s postižením i o rané péči samotné.