V parném letním dni v sobotu 28.7. se na hřišti za průmyslovkou uskutečnil již 13tý ročník hokejbalového turnaje Stoupa cup. I tento ročník nabídnul hodně zajímavou podívanou, zejména díky kvalitnímu obsazení za účasti hokejbalových a hokejových hráčů. Osm týmů bylo jako vždy rozděleno do dvou skupin, kde se hráči poprali o 2 postupové místa. Z postupu do vyřazovacích bojů se mohli radovat týmy ze skupiny A: THUNDER TEAM a TOP TÝM „17“ a ze skupiny B: BORAX a BUSHMAN.

V semifinalových bojích se lepe dařilo týmům THUNDER TEAM a TOP TÝM „17“, kteří se utkali o prvenství v turnaji, z tohoto souboje lépe vyšel tým TOP TÝM „17“ který vyhrál výsledkem 6:1, stal se celkovým vítězem letošního ročníku a obhájil tak loňské prvenství.  Bronzovou příčku vybojoval tým BUSHMAN který zvítězil 1:0 na samostatné nájezdy. Jak je již zvykem rozdělovaly se také individuální ocenění, cenu za nejlepšího střelce si odnesl Jan Střecha  tým TOP TÝM „17“, cenu LIBORA TOPOLÁNKA za nejproduktivnějšího hráče obdržel taktéž Jan Střecha z týmu TOP TÝM „17“, cenu za nejlepším gólmanem byl vyhlášen Petr Janků z týmu THUNDER TEAM a nejužitečnějším hráčem turnaje se stal Michal Dědič z týmu TOP TÝM „17“. Tímto chceme pogratulovat vítězům a všem zúčastněným. Následná afterparty tak probíhala ve velmi přátelském a příjemném duchu a oslava celého stoupacupového dne končila v brzkých ranních hodinách.

I tento ročník turnaje Stoupa Cup se nesl v duchu benefice. Letos s podtitulem „nikdy se nevzdávej“ a prostředky byly vybírany na podporu vsetínského sdružení Auxilium o.p.s  pro cca padesát dětí. Sbírka probíhala na několika frontách ať už zasíláním peněz na transparentní účet, připravenými kasičkami tak i aukcí sportovních artefaktů. Celkově se tak podařilo vybrat neuvěřitelných 472.262,- Kč. Sečtení této částky proběhlo ke konci turnaje, tudíž částka ještě není ještě konečná. Tato částka výrazným způsobem pomůže tam, kde bude velmi potřebná. Tímto bychom chtěli poděkovat všem kteří jakýmkoliv způsobem podpořili letošní ročník a už teď se těšíme na rok nadcházející.

  Zdeněk Čablík, hlavní pořadatel