Milí naši příznivci a spolupracovníci,
naše nadace na jaře oslaví 25 let od svého založení. Vnímáme, že za sebou má velký kus cesty, zároveň je pro nás největším důvodem k oslavě toho jubilea, že NROS může stále podporovat neziskový sektor v mnoha jeho oblastech a neustále usiluje svými aktivitami o rozvoj občanské společnost. Podívejte se s námi, co se u nás děje právě teď.
Program 3P opět nabízí překlenovací půjčky
Do 5. února 2018 mohou neziskové organizace opět požádat o nekomerční půjčku z Programu 3P na realizaci svých projektů, na něž očekávají peníze přislíbené z veřejných zdrojů. Žádost o návratný nadační příspěvek a další potřebné dokumenty najdete na webu NROS.
Fond Jarmily Schulzové pomáhá dětem v náhradní rodinné péči
O nadační příspěvek na individuální projekt do výše 35 tisíc Kč mohou žádat nestátní neziskové organizace, jejichž cílem je podporovat děti v náhradních rodinách a žádají o pomoc pro konkrétní dítě. Nejbližší uzávěrka příjmu žádostí je 15. února 2018. Veškeré podrobnosti se dočtete zde.
Hledáte pronájem kanceláří na dobré adrese?
Nabízíme možnost sdílet s námi prostory nadační vily Na Václavce v Praze 5. Pronájem dvou zrekonstruovaných, atraktivních a útulných kanceláří v sídle naší nadace (o ploše 23 m² a 21m²) je bez provize. Přečtěte si podrobnosti a v případě zájmu pište na jana.vozechova@nros.cz.
Kuře znovu přijímá žádosti o individuální podporu
Na vědomost se dává, že Kuře opět přijímá individuální žádosti o podporu ze sbírky Pomozte dětem. Uzávěrka příjmu žádostí je 15. února 2018. Podrobnosti najdete na www.pomoztedetem.cz.
Spustili jsme web krizové pomoci pro děti v ohrožení
V rámci programu Včasná pomoc dětem jsme připravili webovou stránku pro děti, které se mohou potýkat s nejrůznějšími obtížemi – od problémů ve škole přes potíže s kamarády až po nejrůznější rodinné „průšvihy“. Podívejte se na https://krizovapomoc.vcasnapomocdetem.cz a doporučte tuto užitečnou stránku komukoli, kdo by ji mohl potřebovat. Děkujeme.
Únorové semináře na Václavce
I v letošním roce v našem Vzdělávacím středisku Václavka nabízíme zajímavé semináře určené zejména neziskovým organizacím.